divendres, 28 de maig del 2010

Lu Chuan


A partir de divendres 28 de maig, en sessions de 17:00 – 19:30 – 22:00 – 0:30

a la Sala 8 i Mig d'Ocine Les Gavarres
CIUTAT DE VIDA I MORT
Fitxa tècnica
Títol original: City of life and death; Director: Lu Chuan; País: Xina; Any: 2009; Durada: 135 min; Gènere: Drama; Idioma: Xinès, anglès i japonès

El 1937 es va produir un dels fets més execrables de la II Guerra Mundial: les tropes japoneses van entrar a la capital provisional de la Xina i van dur a terme el que després s’ha conegut com “La violació de Nanjing”.

Aquest pel·lícula ha ocupat al director Lu Chuan des del 2005 i ha esdevingut un dels projectes amb més pressupost i suport de les institucions oficials del cinema xinès, tot i que, el resultat final, no ha acabat d’agradar a les autoritats del gegant asiàtic.

Es tracta d’una pel·lícula rodada en blanc i negre i gran angular. D’altra banda alterna el punt de vista de xinesos i japonesos davant del conflicte armat i ens mostra, fredament, les dificultats per continuar vivint en una situació d’assetjament insuportable.

Cal veure-la perquè és d’una bellesa formal incomparable, encara que el seu rodatge i posada en escena són un repte difícil de superar per a qualsevol director; perquè, per a qualsevol cinèfil amb ganes de descobrir nous valors, representa una entrada, per la porta gran, al cinema asiàtic i, finalment, perquè és una gran història que fou premiada amb la Conxa de Plata en el darrer Festival Internacional de Cinema de Donostia.

dijous, 13 de maig del 2010

Màscares i Esteve Rimbau a la Sala 8 i Mig


Divendres
22:00
a la Sala 8 i Mig
dels Ocine les Gavarres

MÀSCARES

La presentarà un dels seus directors, 
Esteve Riambau, 
també director de la Filmoteca de Catalunya.

Director: Elisabet Cabeza i Esteve Riambau - País: Catalunya - Any: 2009 - Durada: 90 min - Gènere: Documental - Idioma: Català

Després de La doble vida del faquir, Elisabet Cabeza i Esteve Riambau tornen a fer un duet per explicar-nos, des de les bambolines, el procés de creació d’un personatge. I quan el mateix actor és tota una personalitat, com ara Josep Maria Pou, el procés es torna doblement apassionant.

Aquesta és la història de la gestació l’obra de teatre Su seguro servidor: Orson Welles. Pou hi interpretava un Welles excessiu, vell, cansat i arruïnat que parlava de cinema i de teatre mentre esperava que li telefonés Stephen Spielberg per poder aixecar cap.

Cal veure-la per gaudir, des de dins, el procés de gestació d’un personatge i assistir al seu naixement, que pot ser tant o més dolorós i meravellós que el naixement d’un infant.

Pots descarregar-te aquí el fulletó
amb tota la programació del maig de la Sala 8 i Mig.